Trailer ταινίας για τον πρώτο καταναλωτικό συνεταιρισμό του Rothdale

Trailer ταινίας για τον πρώτο καταναλωτικό συνεταιρισμό του Rothdale

Η ιστορία εξελίσσετε το 1844, όταν άνθρωποι της εργατικής τάξης από την πόλη του Rochdale σχημάτισαν μια ομάδα για να αλλάξουν την άδικη κοινωνία στην οποία ζούσαν.

Ανέντιμοι και διεφθαρμένοι καταστηματάρχες πωλούσαν κακής ποιότητας προϊόντα σε υψηλές τιμές, και έτσι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με τα λιγοστά χρήματα που διάθεταν, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους και να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα έχοντας ως αρχές να πωλούν μόνο ποιοτικά και ανόθευτα προϊόντα και να διανέμουν με δικαιοσύνη τα κέρδη στους πελάτες.

Η ιστορία αυτή αποδείχτηκε ιδιαίτερα ανθεκτική, από αυτές τις ταπεινές και λιτές αρχές εκτιμάται ότι σήμερα εμπνεύστηκαν και λειτουργούν 1,4 εκατομμύρια συνεταιριστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση πάνω από τρία δισεκατομμύρια ανθρώπων!

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ιστορία των Πρωτοπόρων του Rochdale αποτελεί μια έμπνευση για να αλλάξουμε το δικό μας κόσμο, κάνοντας τη διαφορά στην κοινωνία στην οποία ζούμε.