Οι συνεταιρισμοί στην Δράση για το Κλίμα – Διεθνή Ημέρα Συνεταιρισμών 2020 ILO

Οι συνεταιρισμοί στην Δράση για το Κλίμα – Διεθνή Ημέρα Συνεταιρισμών 2020 ILO

Μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την Διεθνή Ημέρα Συνεταιρισμών
Οι συνεταιρισμοί στην Δράση για το Κλίμα

Ζούμε σε μια στιγμή, που η πανδημία μας θυμίζει την διασύνδεση της ανθρώπινης υγείας, του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Όταν αλλάζει το κλίμα υπονομεύεται η πρόοδο, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ειρήνη και θέτει ένα κίνδυνο για την ύπαρξη και το μέλλον όλων των μορφών ζωής.

Για να οικοδομήσουμε ξανά (από την αρχή) καλύτερα και να αποτρέψουμε μελλοντικές κρίσεις, χρειαζόμαστε μια πράσινη ανάκαμψη και μια δίκαιη μετάβαση με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και πιο ανθεκτικές οικονομίες.

Οι συνεταιρισμοί είναι ένα βήμα μπροστά, ως μια κρίσιμη κοινωνική και οικονομική δύναμη, στην προσαρμογή και την μείωση της κλιματικής αλλαγής.

Οι παραδοσιακοί συνεταιρισμοί (για αυτή την μείωση) καινοτομούν, μετατρέπουν τις υποδομές, το πώς παρέχουν τις υπηρεσίες τους, τις μεθόδους παραγωγής, και τις τεχνολογίες τους.

Μια νέα γενιά συνεταιρισμών, ηγείται στην μετάβαση στην κοινοτική ανανεώσιμη ενέργεια, την ανάπτυξη μοντέλων κυκλικής οικονομίας και την αναγέννηση κατεστραμμένων οικοσυστημάτων.

Ωστόσο, δεδομένου του καταστροφικού αντίκτυπου και του επείγοντος αυτής της κρίσης, Όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα.

Οι συνεταιρισμοί είναι ένα παγκόσμιο κίνημα, με πάνω από 1 δισεκατομμύριο μέλη, η συλλογική του δύναμη μπορεί να είναι σημαντική.

Αυτή είναι η στιγμή για τους συνεταιρισμούς σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους τομείς να εντείνουν και να κλιμακώσουν την “Δράση για το Κλίμα”.

Οι συνεταιρισμοί για την κλιματική δράση.

Προς ένα πιο πράσινο και καλύτερο μέλλον.

Για τον πλανήτη, για τους ανθρώπους.

Και την ευημερία για όλους

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε το ilo.org/coop

(Υποτιτλισμός Δίκτυο Κ.Α.Π.Α.)